#15 – ansigt til ansigt med Randal

Vores helte starter med at afsøge den nederste etage, og med hjælp fra Aya kommer de ind bag den låste dør.

I rummet har der for længe siden været en form for barak, hvor der er 3 sæt køjesenge, et bord der stadig har stearinlys, jernkrus, lidt terninger og et raflebæger stående, og Bax finder også en skjult nedgang til kælderen under Tårnet.

Rummet er indhyllet i magisk mørke fra en lille rund glaskugle på størrelse med en knyttet hånd, der er placeret i en af de holdere, hvor der ellers skulle være fakler.

Mens i undersøger rummet, forsøger Becky og Ellison et sidste desperat modangreb, hvor den nærmest fiskeagtige Becky sniger sig ind på Gus og stikker ham med sit sværd. Sværdet er dyppet i gift, men Gus klarer den og med lidt hjælp fra de andre, gør han kort proces med Becky. En kvinde med så fiskeagtigt et udtryk har i aldrig set før, og i spekulerer over, hvad hun er for en størrelse.

Ovenpå lurer Ellison – han forsøger at gøre det af med Bax da han kommer op af trappen ved at bruge det Horn of Blasting, som han har stjålet fra Aya. Bax tager noget skade fra det tordenskrald der kommer, men ruinen holder og Ellisons håb om at kunne begrave jer under et par tons sten forsvinder som dug for solen.

Ellison flygter op på den øverste etage, men overlever kun kort, og dør for enden af trappen.

På toppen af tårnruinen opstår der en lille meningsudveksling mellem elveren Aya og dværgen Bax. Aya bliver bedt om at se om Ellison havde noget der kunne hjælpe gruppen, og hun undersøger ham, tager sit horn som han havde stjålet, og tager derudover hvad der ser brugbart ud og putter det i sin Bag of Holding. Det får dværgen til at påpege at en rimelig og ligelig fordeling bør ske hurtigst muligt. Aya bliver lidt spids ift. om det nu lige er det rette tid og sted til at gøre ”rovet” op?

Vi må ned

Efter snakken på toppen af tårnet, går det hurtigt nedenunder igen, og lemmen til kælderen bliver åbnet.

Mørket i kælderen virker underligt. Skyggerne er dybere og mørkere end normalt, jeres lys nærmest kvæles af mørket og er kun halvt så effektivt som normalt.

https://davisgamedevcom.files.wordpress.com/2015/10/dungeon.jpg
Gangene under tårnet

Første mand ned af trappen er Urog, og han overfaldes af en tidligere vagt på tårnet, der nu er blevet til en udød, en Ghast.
Stanken fra liget er kvalmende, og det er lige før Urog må kaste op, men han fokuserer på kampen, og får det snart gjort af med vagten.

Randal

Kort efter møder i vampyren Randal. Alle er kommet ned af trappen, da døren længere fremme går op, og han træder frem.

Randal Greycastle

Han indleder med et højt og tydeligt ”Stop”, men Bax reagerer instinktivt og kaster sig frem mod vampyren med hævet økse og et kampråb.
I andre gør også klar, men vampyren er nøjagtig lige så overmenneskeligt hurtigt som legenderne fortæller, og inden Bax når at få et hug ind, så har vampyren angrebet ham, og er tilbage bag døren!

I rykker hurtigt efter og Urog udløser en fælde og indhyldes i giftig sumpgas, men i forfølger vampyren, og det kommer til en kamp med Randal, der igen forsøger at få jer til at stoppe angrebene.
Randal forsøger også at få Ventric til at hjælpe sig, men Ventric bevarer kontrollen , og det lykkes jer at såre vampyren alvorligt, hvorefter han forvandler sig til tåge og synker ned igennem sprækker i gulvet og ned i hulen der ligger nedenunder.

https://i.pinimg.com/474x/48/57/53/485753f5097c0ef9ea4cbf1e8da4f053.jpg

I rummet, hvor i havde træfningen med Randal, hænger der på den østlige væg et stort kort malet på en kæmpe egeplanke over Sunset Vale, og tårnet hvor i befinder jer er tydeligt markeret.
Ligeledes er der markeret to andre tårne, et længere sydpå i marsken, og et inde i selve Far Hills mod vest.
Der er også en markering ved Hluthvar, og Urog opdager nogle tegn, som Gus kan forklare er magiske ’Sigils’ der anvendes til Teleportation magi. Når man kender den rette sekvens, kan man rejse til den pågældende magiske cirkel via sin egen cirkel. Normalt er sekvenserne længere end de 3 tegn der står ved hvert sted, men Gus og Aya konkluderer at det er en del af sekvensen og at den øvrige del nok er ens for de fire steder når de ligger så tæt som de gør og så på samme eksistensplan.

Mens i står og diskuterer lavmælt hvad pokker i skal gøre, så ser i igen Randal komme frem af skyggerne, og endnu en gang rækker han hånden frem og siger ”Stop, det er ikke mig i er ude efter”.

Og her slutter aftenens session…

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

mindlands

Where the mind meets dice and paper

Monday Alien Campaign

roleplaying in the Alien universe

Hipsters & Dragons

Because roleplaying is social, creative, fun... and kinda cool!

Pjaltekongen

og hans lille, men bidske hund

Sentinel Hill Press

Publisher of the Arkham Gazette and Others

Cthulhu Reborn

Cool resources for Lovecraftian Roleplaying

WIL WHEATON dot NET

50,000 Monkeys at 50,000 Typewriters Can't Be Wrong

New Gamemaster Month

Join us in January, and you'll be a GM by February!

Torsdags Dungeons & Dragons

Monsters, Mayhem, Dungeons, Intrique...